Forskningsformidling på mobilvideo
- optag og rediger din video med en iPhone


Forskningsformidling til tidsskrifter, fagmedier og resten af verden foregår ikke længere kun på skrift. Flere tidsskrifter efterspørger abstracts på video. Sociale medier som Twitter, YouTube og Facebook kan bruges som kanaler til at formidle forskningsresultater.
Du kan selv med simple greb og lidt starthjælp producere en seværdig video på din smartphone, som lever op til eksempelvis et videnskabeligt tidsskrifts krav. Du kan også have brug for en video til en fondsansøgning eller til at udgive på din egen YouTube-kanal eller Facebookside i relation til en konference - eller blot for at fortælle dine venner og kolleger, hvad du forsker i.
På kurset får du intro til formidling på mobilvideo og praktisk hjælp til, hvordan du optager og redigerer en video, hvad enten det er i form af et abstract, konferencepræsentation eller andet. Kurset er fordelt på to halve dage. Mellem de to dage skal du lave optagelserne, som videoen skal klippes sammen af.

Opbygning
Dag 1:
Introduktion til optagelse af video og planlægning af dit videoprojekt. Inspiration til forskningsformidling på video. Afklaring af målgruppe og kanalvalg.

Dag 2:
Redigering af videoklip
Tekstning
Upload af video til den valgte kanal.

Kurset er for begyndere og kræver ikke forudgående kendskab til eller erfaringer med videoformidling som genre eller med optagelse og redigering af video.

Udbytte
Ved kursets afslutning kan du:
• Optage video på iPhone eller iPad
• Redigere video i iMovie, som er en gratis app, der kan hentes til iPhone eller iPad
• Publicere video på søg- og delbare kanaler, fx YouTube
• Benytte formidlingsmæssige greb.

Forventninger fra underviserne 
Kurset kræver, at deltagerne medbringer en iPhone eller iPad (ikke andre typer smartphones eller tablets) med minimum 16 GB kapacitet, der skal bruges til optagelse og redigering. Det er også muligt at låne iPhone eller iPad efter aftale med underviser.

Kurset henvender sig til forskere på alle niveauer inden for sundhedsområdet tilknyttet Region Midtjylland og Aarhus Universitet, Health.

Kurset afholdes af Henrik Fink Isaksen der har 25 års erfaring som journalist, producer og konsulent i den danske medieverden, om blandt andet programmedarbejder og reporter i DR, mediekonsulent i Aarhus Amt, projektleder i Århus Kommune, inden for video og it- udviklingsprojekter. Desuden frem til 2013 som kommunikationschef på Aarhus Universitetshospital.
Underviseren kan træffes på henrik@video2net.dk

Kurset afholdes i Viborg

Kursets varighed fra 9-13 incl. pauser

Kurset udbydes en gang i efteråret 2019 i hhv. uge 39 og 41, den 24.september og den 8. oktober.

Tilmelding til kurset via Plan2Learn

Pris: Kurset er gratis for PhD.-studerende, det koster 350,- for andre forskere og der er et no-show gebyr på 500,- for alle.

Deltagerantal: Maks. 14. Kurset aflyses ved færre end fem tilmeldte deltagere.